Bodybuilderens 5 træningsråd

… derudover er det vigtigt for mig, at familien og jobbet kan holde til det også, så balancen har helt sikkert høj prioritet – aller vigtigst for mig er at forblive motiveret og skadesfri.
I 2018 har jeg i CrossFit et mellemår, inden jeg prøver at give den gas i 2019, hvor jeg fylder 40 år og rykker en mastersklasse op. Inden for CrossFit er mit ultimative mål at komme individuelt til CrossFit Games (VM i CrossFit) som Masters.
 
Ved siden af træner jeg stadig vægtløftning og styrkeløft. Kun for sjov pt og mest fordi jeg holder meget af det. Det bliver nok til endnu et mellemår på den front.
 
Inden for fitness vil jeg gerne være lidt skarpere på, hvor langt jeg kan nå, så det er min plan at bruge bl. a. 2018 på, sammen med min træner Peter Lagermand. Jeg har givet mig selv 4 år til at se, hvor langt jeg kan komme inden for fitness. Jeg glæder mig til den rejse.
 
Jeg gaber over meget sportsligt, og kunsten for mig er altid at begrænse mig. Det bliver nok også min største udfordring i 2018, igen!
 
Derudover er det vigtigt for mig, at familien og jobbet kan holde til det også, så balancen har helt sikkert høj prioritet – og aller vigtigst for mig er at forblive motiveret og skadesfri.
 
Jeg er ingen vårhare længere, så kost, restitution og skadesforebyggelse er essentielt for mig, så det kommer også til at have prioritet i mit 2018-sportsår.
 
Jeg håber, at mine tanker har inspireret dig.
 
Rigtig god træning i 2018 🌟
 
 
Knus fra Sarah

5 gode råd fra Sarah:

1. Planlæg din træningsuge

Selv planlægger og booker jeg træninger for hele ugen hver søndag aften, når min mand og jeg har overblik over hinandens kalendre samt vores søns skole-, lege og fodboldprogram. Jeg sørger altid for at have et par buffere lagt ind, så der er plads til spontanitet og ændringer, uden at det stresser mig. Jeg har 10 træningspas om ugen fordelt 50/50 på CrossFit og styrketræning, så det er med at holde tungen lige i munden.

2. Træn med en træningsmakker

Mine tidlige morgenpas, der starter kl 6:40, kan være lidt hårde at stå op til – især hvis jeg har sovet dårligt. Jeg sørger derfor altid for at have træningsaftaler til mine morgenpas – og jeg træner faktisk 9 ud af 10 pas i løbet af ugen med træningsmakkere. Jeg har en del forskellige, hvilket er motiverende, forpligtende og forfriskende. Alle mine træningsmakkere er bedre end mig selv, og det skubber mig helt perfekt til at præstere mit bedste, til hver træning.

3. Hav det sjovt

Selvom jeg konkurrerer meget og og er meget fokuseret og seriøs omkring min sport, så er det jo stadig kun min fritidsinteresse. Derfor skal det være SJOVT. Sjov for mig er, at træne med gode venner/træningsmakkere, at prøve nye sportsgrene eller at træne nye steder, så det bruger jeg Peakout app’en til. Én gang om ugen har jeg en mindre planlagt session, som kan være alt fra hot yoga med min søster, udendørstræning eller at træne CrossFit et andet sted, til en afveksling. Jeg vil gerne igang med noget dans, familietræning med min mand og søn samt OCR-træning/intervalløb, så det er mine planer for 2018. Væddemål gør også den daglige træning sjov for mig. Jeg vil tro, at jeg nærmest altid har en 5-10 væddemål kørende om, hvem der kan tage flest squats, klarer sig bedst til en konkurrence eller lignende. Jeg taber de fleste, men får lagt det hårde arbejde og bliver bedre og bedre træningsmæssigt, så de små væddemål om milkshakes, for sjov, betyder mere end jeg lige tror.

4. Vær målrettet

Følg et program eller arbejd frem mod et mål. Progression giver mig stor personlig tilfredsstillelse, så derfor har jeg altid delmål på ugentlig basis, og større mål pr. måned eller pr. kvartal. Målene kan være meget forskellige. Det kan være styrkemål, at få løbet intervaller 2 x pr. uge, at blive bedre til nogle specifikke CrossFit-øvelser eller at arbejde frem mod specifikke konkurrencer. Lige nu arbejder jeg frem mod et tungt squat og et tungt dødløft, at blive bedre til toes to bar, pull-ups og muscle-ups – og så forbereder jeg mig til en række konkurrencer i CrossFit og fitness i løbet af 2018. Det bedste, jeg har gjort for mig selv i 2017, har været at få en træner, som jeg tjekker ind hos på ugentlig basis, så det holder jeg fast i her i 2018. At have et ekstra øjne på og en ekspert i ryggen, har rykket min performance til et helt andet niveau. Et niveau jeg aldrig havde turdet drømme om. Nu kæmper jeg lidt med at sætte mål, der topper min 2017-performance, men det er en positiv udfordring og motiverer mig helt vildt.

5. Do it for you!

Gør noget, der gør DIG glad. Det gør det så meget lettere at komme afsted til – og at holde fast i. Træning er for mig mit stille frirum og har altid været det. Det er dét sted, hvor jeg kobler af, er sammen med mine venner, får fornyet energi, lærer sindssygt meget om mig selv, giver mig nogle af de bedste oplevelser og grin – og så gør det mig bare til et bedre menneske.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *