Løjtnantens 5 træningsråd

Der er nok mange som føler de har en travl hverdag fyldt med dagligdagens pligter som at handle ind, hente børn fra skole, lave lektier, eller arbejde. Derfor skal træning ikke være en sur pligt som blot skal gennemføres, men noget man ser frem til. Et frirum. Det skal ikke foregå ad hoc, men gerne med nogle tanker bag det.

Jeg har gennem mit arbejde i Hæren forståelse for, at man har en travl hverdag, hvor man er træt efter arbejde, fordi det enten er fysisk eller psykisk hårdt.

Jeg har her forsøgt at give 5 råd til at opnå en god træning og gode resultater:

1. Opsæt dig et mål

Hvad vil du opnå? Styrke? Vægttab? Udholdenhed? Muskelopbygning? En blandet pakke?
Lav en plan som arbejder mod det mål. Nogle af disse mål kan være modstridende, såsom vægttab og muskelopbygning. Vær opmærksom på at dine mål hænger sammen.

2. Planlæg

Medmindre du er meget rutineret, så planlæg din træning på forhånd. Det kan være i noter på din telefon, eller i en notesbog du medbringer. Så slipper du for at bruge mental kapacitet på at tænke hvad du skal, når du er i fuld gang. Tag højde for fleksibilitet – lad være med altid at tænke “jeg skal bare have 10 reps og så lave burpees i 1 min”. Hvis du har energien, så juster det og lav 15 reps i stedet. Ellers bliver din plan en mental barriere.

3. Find nogle delmål – noget du vil opnå

For mig personligt er det muscle ups når jeg træner ryg, mens det er hand stand walk, når jeg træner skuldre. Find dine egne små delmål, som gør træningen lidt sjovere, at forsøge at opnå.

4. Mad og søvn

Træning går hånd i hånd med mad og søvn – do not underestimate it!
Hvis du vil bygge muskler, giver det sig selv, at du skal have flere kalorier indenbords end du forbrænder i løbet af dagen.

5. Consistency

Man plejer at sige “hvad der tager 3 måneder at opbygge, kan forsvinde på 3 uger”. Lad være at falde ud i 2 uger grundet travlhed – find tid til det. Omend det blot er en 20 minutters træning. Alt hjælper, og forskningen viser at det mest effektive i en træning er de første 20 minutter – derefter falder effekten gradvist.
Marc, 26, Løjtnant på Hærens Officerskole.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *