Peakout atleter har brug for ekstra C-vitamin

Mange af os ved godt at C-vitamin er en nødvendig del af vores daglige indtag. Det styrker dit immunforsvar og gavner dig hvis du ryger eller er stresset. Men hvorfor er det vigtigt i relation til din træning?

C-vitamin er et vandopløseligt stof, også kaldes askorbinsyre. Det betyder at det hurtigt er ude af kroppen igen og folk som dyrker meget og hård motion, har derfor brug for ekstra C-vitamin. Askorbinsyre har en lang række fordele; blandt andet er stoffet vigtigt, for at opretholde vores immunforsvar og derved beskytte os mod vira og bakterier, afgørende for dannelse af kollagen, der binder cellerne og dermed også bindevævet, samt vigtig for at vi kan optage jern. Udover at kunne regulere kolesterolindholdet, så kan C-vitamin holde hjerte og blodårer sunde og blodtrykket kan holdes på et sundt niveau.

Askorbinsyre har en lang række fordele; blandt andet er stoffet vigtigt, for at opretholde vores immunforsvar …

Boost dit C-vitamin niveau

Bliver din krop ofte udsat for hård fysisk stress i form af træning, kan du have et øget behov for C-vitamin. Træning og fysisk aktivitet øger stofskiftet og da stofskiftereaktionerne kræver tilstedeværelse af visse vitaminer og mineraler (mikronæringsstoffer) for at kunne fungere, vil man have et større behov for disse vitaminer end normalbefolkningen. Derfor er det vigtigt at få dækket sit indtag via sin kost eller via kosttilskud. C-vitamin kan du finde i flere forskellige frugter, urter og rå grønsager. Men særligt rød peberfrugt kan booste dit C-vitamin niveau. I rød peberfrugt finder man 191mg/100g og er derfor den mest attraktive grønsag, i forhold til C-vitamin indhold. I grønne peberfrugter findes der ikke lige så meget C-vitamin som i de røde, hvor er kun er 104mg/100g. Du kan yderligere finde et særligt højt indhold af C-vitamin i henholdsvis; hyben, koriander, persille, solbær, guavabær, grønkål, chili, rosenkål, citronskal mv. Den anbefalede dosis for voksne mænd og kvinder er 75mg C-vitamin pr. døgn. (netdoktor.dk)

Træn med Peakout og husk de daglige C-vitaminer!

http://www.alt.dk/sundhed/boost-din-krop-med-vitaminer
http://madpyramiden.dk/brug-madpyramiden/vitaminer-og-mineraler/c-vitamin
http://frida.fooddata.dk/ShowList.php?compid=47

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *